Youtube Three

Drithëra dhe bishtajore

Drithërat dhe bishtajoret janë një pjesë themelore e dietës së tipit mesdhetar dhe nëse janë të balancuara mirë, ato mund të jenë zëvendësues të denjë për mishin. Të parat përfshijnë të gjitha ato fara dhe fruta të cilat kur bluhen prodhojnë miell. Termi bishtajore, nga ana tjetër, i referohet farave të bimëve bishtajore. Këto dy ushqime po bëhen sërish gjithnjë e më të rëndësishme, si për konsumatorët ashtu edhe për profesionistët e bujqësisë.
DRITHËRA DHE BISHTAJORE

Përzgjedhja, ruajtja dhe përpunimi

Nëpërmjet përzgjedhjes së farave të certifikuara, ne u bëjmë të njohur klientëve tanë (fermerëve) varietetet e shumta të drithërave dhe grurit te pranishme në treg dhe që i përshtaten më së miri territorit tonë dhe kushteve klimatike.

Drithërat

Varietetet më të zakonshme.

Bimët bishtajore

Varietetet më të përshtatshme për kushtet tona klimatike.